Friday, March 16, 2012

Berlibur di Kuala Linggi

Percutian yang tak dirancang. Macam biasa tiba-tiba rasa stress, tiba-tiba nak jalan-jalan, tiba-tiba nak bbq, tiba-tiba nak terjun laut, tgk bintang...semua tiba-tiba. So, we decide to go to Kuala Linggi, kampung "Abang" Pinat..hehe

Apa lah yang ada kat sini.. hanya lah kampung dan bukan ala-ala pantai-pantai percutian yang boleh shopping gitu, ahaks! Anyway, tetap percutian yang happy dengan korang semua..

Gerak from Kuala Lumpur jam 7pm, dengan karenah anak-anak yang lawan bertekak dalam kereta bercampur gelak tawa mereka dan kegelapan jalan kampung akhirnya sampai di destinasi selepas 2 jam. Check in di KM Chalet pada lewat malam, tuan tanah pun tunggu dengan mengantuk sudah..hehe 

Aktiviti diteruskan dengan bbq & camping, di tepian pantai gitu. Sedih, malam tanpa bintang dan bulan. Bintang merajuk kerana bulan ke jepun katanya. ^_^ Sedar tak sedar jam 1 pagi. Pokok tempat kita bakar tu uols.....hurmm sumpah aku rasa sesuatu yang x best. Tapi entah kenapa port tu jugak aku pilih untuk pasang api. Ah, redah jer... Berkongsi cerita sehingga ke malam hari, satu persatu kenangan lama di bawa jadi isu. hehe.. Enjoy!

Mungkin untuk sesetengah orang, bercuti di sini is nothing. Sebab nya memang tak ada apa-apa yang korang nak lawati. Tapi, for those people..korang boleh buat macam-macam aktiviti sendiri if datang dengan group sekolah ke, famili ke, kawan-kawan ke..kalau sekadar nak datang lepak lari dari kesibukan kota pun ok jugak. 

Best moment in our life, when we spend time dengan orang-orang yang kita suka =)


Jalan kampung yang gelap gelita

Bilik Chalet Berkipas RM60 semalam (gomen tax 6%)

"Abang" Pinat berusaha keras dengan unggun api nye..hehe

Banana Boat - per head RM15, duduk dalam boat RM10

 Sorang-sorang berenang ke tepi setelah banana boat di terbalikkan...mana aku??

Anak dugong yang kelemasan diselamatkan hero kampung..kuikui

Ada orang x dapat naik..dapat bik gmbr pun jadi la..bik feel..kuikui

Istana pasir Liyana

Batrisyia x puas main air


 Kami (@Skyymid, Strawberry, Peanut)

 Our Chalet 60hinggit


Keindahan pantai..


 Hujan yang lebat dan jammed yang teramat.. 

Singgah sebentar..

Enjoy the day!!

@skyymid

Destinasi Bajet hilangkan stress :- Tong-tong less than RM50 fuyooo..tapi apa mende merepek aku beli?? *blur*

1 comment:

strawberry said...

mmg enjoi gila. nnti kita g next destination